Gehaktbrood
- merijebrouwer
- 27 jun
- 1 minuten om te lezen
Bron: Harriet Verkoelen
Ingredienten voor 5 personen: 5 eieren, 750 runder of kip-gehakt, 15 gram peterselie, 1 eetlepel kokosmeel, 1 eetlepel mosterdpoeder, 1 eetlepel mosterd, chilipoeder of -vlokken en peper en zout naar smaak
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 3 eieren hard met 6 tot 8 minuten, laat ze afkoelen en pel ze. Versnipper de uit samen met de peterselie. Meng 1 ei, het kokosmeel, de mosterdpoeder, de mosterd en eventueel chilipoeder of -vlokken, peper en zout door het gehakt. Maak een plak van het gehakt en rol de 3 gepelde eieren erin. Leg het gehakt in een ingevet bakblik of siliconenvorm. Bak dit 1 uur in de oven, giet het vet af en laat nog 15 minuten rusten. Stort het brood op een schaal en snijd plakken. Lekker met een salade.

Comments