top of page

Gehaktbrood

Bron: Harriet Verkoelen


Ingredienten voor 5 personen: 5 eieren, 750 runder of kip-gehakt, 15 gram peterselie, 1 eetlepel kokosmeel, 1 eetlepel mosterdpoeder, 1 eetlepel mosterd, chilipoeder of -vlokken en peper en zout naar smaak


Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 3 eieren hard met 6 tot 8 minuten, laat ze afkoelen en pel ze. Versnipper de uit samen met de peterselie. Meng 1 ei, het kokosmeel, de mosterdpoeder, de mosterd en eventueel chilipoeder of -vlokken, peper en zout door het gehakt. Maak een plak van het gehakt en rol de 3 gepelde eieren erin. Leg het gehakt in een ingevet bakblik of siliconenvorm. Bak dit 1 uur in de oven, giet het vet af en laat nog 15 minuten rusten. Stort het brood op een schaal en snijd plakken. Lekker met een salade.


Comments


bottom of page