Recept voor twee personen
Ingrediënten: 175 gr. kipstukjes, 30 gr. taugé, 2 el olijfolie, 1 kneepje citroensap, 1/2 tl gemberpoeder, peper en zout, 5 gr. koriander fijngehakt (of peterselie met munt), 30 ml olijfolie, 2 tl witte wijnazijn, 20 gr. pijnboompitjes, 1 avocado
Instructie: Rooster eerst de pijnboompitten in droge koekenpan en laat afkoelen op een schoteltje. Maak een marinade van 2 el olijfolie en citroensap, gemberpoeder, peper en zout. Hussel de kipstukjes erdoor. Bak dit in een koekenpan gaar en lichtbruin in ongeveer 10 minuten. Schep in de laatste minuut de rauwe taugé erdoor en zet het vuur uit, zodat de taugé lekker knapperig blijft. Hak ondertussen de verse koriander fijn en meng dit met 30 ml olijfolie en de azijn. Proef en breng op smaak met een snufje zout. Doe het kip-taugémengsel over in een schaal en meng met de dressing, laat iets afkoelen. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en schep dit voorzichtig door de salade in de schaal en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Comments